رادینرادین، تا این لحظه: 12 سال و 9 ماه و 9 روز سن داره

رادین همه زندگی

پیشگیری از زایمان زودرس

1390/4/6 11:47
نویسنده : مامان و بابا
18,651 بازدید
اشتراک گذاری

 به علت اینکه متاسفانه همسرم دچار علائم زایمان زودرس شده و برای پیشگری از آن باید استراحت مطلق داشته باشه و کلی آمپول و دارو باید مصرف کنه ،تصمیم گرفتم کمی تو این زمینه تحقیق کنم و نتیجه اونرو اینجا بنویسم تا شاید کمکی باشه برای مادرای دیگه،به امید اینکه همه مادرای باردار، بچه شون صحیح و سالم و به موقع دنیا بیاد. قبل از هرچیز به علائم زایمان زودرس اشاره میکنم :

علایم زایمان زودرس:

*انقباضات منظم رحمی(۴ بار یا بیشتر در ساعت). گاهی این انقباضات بدون درد می باشد و فقط سفتی و فشرذگی در عضلات رحم ایجاد می شود.

*درد های شکمی مانند درد های دوران پریود

*افزایش و یا تغییر واضح در ترشحات واژینال و یا خونریزی واژینال

بقیه در ادامه مطلب . . . . . . .

علایم زایمان زودرس:

*انقباضات منظم رحمی(۴ بار یا بیشتر در ساعت). گاهی این انقباضات بدون درد می باشد و فقط سفتی و فشرذگی در عضلات رحم ایجاد می شود.

*درد های شکمی مانند درد های دوران پریود

*افزایش و یا تغییر واضح در ترشحات واژینال و یا خونریزی واژینال

*پارگی کیسه آب و دفع مایع روشن از واژن

*درد و فشاردر قسمت انتهایی کمر

*احساس اینکه جنین در حال فشار به سمت پایین است

*تورم ناگهانی و یا شدید در پا , دست و صورت

*تغییر واضح در حرکت جنین

*تب, لرز ,استفراغ و سر درد شدید

*گاهی درد معده که به هیچ وجه برطرف نمی شود و گاهی همراه با اسهال می باشد

اگر حتی یکی از علایم را داشتید حتما با پزشک خود تماس بگیرید .

حال به بررسی علل زایمان زودرس میپردازیم :

1-يكي از مهم‌ترين علل ايجاد اين دردها عفونت‌هايي است كه در دوره بارداري رخ مي‌دهد، به‌خصوص عفونت‌هايي كه از راه واژن منتقل مي‌شوند. اين موارد مي‌تواند مشكلاتي مانند تولد نوزاد نارس را براي مادر و جنين ايجاد كند

2-از ديگر عواملي كه ممكن است باعث زايمان زودرس شود، افزايش درصد عضلات دهانه است كه به‌صورت ژنتيكي براي برخي مادران پيش مي‌آيد. دهانه‌رحم بيش از 90 درصد از بافت‌هاي الاستيك تشكيل شده، بافت‌هايي مقاوم كه تقريباً تنها 10 درصد آن عضله است. با‌وجود چنين شرايطي است كه دهانه رحم در مقابل وزن جنين حفظ مي‌شود، اما در شرايطي كه درصد عضلات زياد باشد با افزايش وزن جنين، توانايي حفظ آن وجود نداشته و همين مساله باعث خروج زودهنگام جنين مي‌شود.

از دیگر علل میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

سابقه زایمان زودرس پیشین

بدشکلی‌های رحمی

سابقه جراحی‌های شکمی

سقط‌های القا شده

زنان چندزا

دهانه رحم نارسا

عفونت‌ با تب بالا در بارداری

عفونت مثانه یا کلیه

کنده شدن جفت

پلی‌هیدر آمینوس (مایع آمنیون زیاد)

شروع خون‌ریزی قبل هفته 20 بارداری

استفاده از مواد مثل کوکایین و آمفتامین‌ها

خشونت‌های خانوادگی

سیگار بیش از 10 نخ در روز

استرس حتي پيش از بارداري هم خطرناك است

پژوهشگران تاكيد كردند: به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين پژوهشگران هشدار دادند كه زايمان پيش از موعد مي‌تواند مشكلات بلند مدتي براي سلامت مادر و فرزند وي ايجاد كند.

اين تحقيق نشان داده است: اگر مادران پيش از باردار شدن در خانواده با مرگ يا بيماري جدي و حاد يكي از اعضاي خانواده يا بستگان خود مواجه شود، احتمال اينكه پس از بارداري نوزاد خود را پيش از موعد به دنيا بياورد، بيشتر است.

بر اساس گزارش مجله «توليد مثل انسان»،‌اين ارتباط بويژه در مادراني كه اتفاقات بد و ناگواري را در طول زندگي تجربه كرده‌اند، بسيار قوي‌تر است.

 

كارشناسان مي‌گويند؛ ‌تاثيرات نامطلوبي كه هورمونهاي استرس بر روي رحم بر جاي مي‌گذارند مي‌تواند علت اين آسيب پذيري را توضيح دهد.

در اين تحقيق اطلاعات ثبت شده از يك ميليون و 350 هزار مادر در دانمارك مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.

تا پيش از اين محققان مي‌دانستند كه استرس در طول بارداري باعث زايمان زودرس مي‌شود اما اين تحقيق تاكيد كرد كه حتي قبل از باردار شدن نيز وجود استرس و تنش همين تاثير را مي‌تواند داشته باشد.

به گفته پژوهشگران؛ اگر اين استرس شديد 37 هفته پيش از بارداري به فرد وارد شود 23 درصد و اگر 33 هفته قبل از بارداري اتفاق افتاد، 59 درصد احتمال زايمان پيش از موعد را افزايش مي‌يابد.

بهترین راههای پیشگیری :

با كنترل بيماري‌هاي مادر و كنترل تغذيه و تأمين شرايط مناسب براي حاملگي مي توان از تولد نوزاد نارس جلوگيري كرد، اما بعد از تولد نيز با استفاده از امكانات جديد پزشكي مي‌توان نوزادان نارس را با بهترين كيفيت نگهداري کرد و در نتيجه از مرگ و مير آنها جلوگيري كرد.

براي کاهش خطر زايمان نوزاد نارس نيز بايد مورادي را رعايت کرد؛ مثلا در مورد مادران افسرده و مضطرب، اگر پزشک متخصص با اين افراد گفتگو کند مي‌تواند ترس و اضطراب آنها را به حداقل برساند. حمايت و نقش پدر نيز در کاهش اين اضطراب‌ها و نگراني‌ها بسيار تاثيرگذار است.

براي پيشگيري از ابتلا به مسموميت بارداري، كنترل دقيق موارد اين بيماري و پرهيز از تصميم‌گيري شتاب‌زده براي ختم بارداري را در موارد خفيف پره‌اكلامپسي (نوعي مسموميت بارداري) توصيه مي‌كنيم.

براي درمان عفونت‌هاي دهان و دندان، توصيه مي‌شود به دليل اينکه سه ماهه اول بارداري حساسيت ويژه‌اي دارد و امکان عکس برداري و بي‌حسي نيست، در ماه‌هاي بعدي نيز درمان مشکلات دنداني بدون درد و با روش بي‌حسي امکان‌پذير نيست، بهتر است زنان قبل از باردار شدن، توجه بيشتري به بهداشت دهان و دندان خود داشته باشند و هرگونه درماني را که لازم است، انجام دهند.

در مجموع شايد زايمان زودرس در حال حاضر مهم‌ترين مشکل بارداري و زايمان باشد و سالانه صدها تحقيق در مورد علل و نحوه پيشگيري از آن انجام شود، اما هنوز بسياري از سوالات در مورد زايمان زودرس همچنان بي‌پاسخ مانده‌اند.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (7)

زهره
6 تیر 90 12:50
آزاده جون قوي و محكم باش من براي سلامتي تو و ني ني ات دعا ميكنم
الهام
6 تیر 90 13:57
خدارو براي وجودتون شكر ميكنم.وبه روحيه خوب هر دو شما آفرين ميگم.خوشحالم كه به خدا توكل كرديد و ايمان دارم كه او هم شمارو تنها نميذاره.اميدوارم همه پدر و مادرهايي كه با مشكل شما مواجه ميشن مثل شما عمل كنند0براي سلامتي آزاده و پسرش و همه مادرهاي باردار ديگه آرزوي سلامتي ميكنم آمين
زينب عشق مامان و بابا
6 تیر 90 15:25
سلام خيلي جالب و پر محتوا و آموزنده بود مواظب خوتون گل تو راهيتون باشيد
مدرسه مامان ها
7 تیر 90 11:30
سلام مامان مهربون. ان شاءالله که حداوند بزرگ کمکتون کنه و بهترین ها رو براتون مقدر کنه. مدرسه مامان ها منتظر نظرات مفید شماست.
مامان ابوالفضل
11 تیر 90 12:27
خوشحال می شم تبادل لینک داشته باشیم
سمیرا
15 شهریور 92 11:30
سلام منم بچه ی اولم 7 ماهه بدنیا اومد بعضی دکترا گفتن بخاطر کمی سنم بوده الان دخترم 7سالشه ولی از اینکه تو حاملگی بعدی هم همچین مشکلی برام پیش بیاد میترسم باردار بشم ولی هم من دوس دارم وهم همسرم و هم دخترم. لطفا راهنماییم کنید؟؟؟؟
پرستو
3 آذر 92 0:43
سلام عزیزم.مرسی ازتوضیحاتی ک دادید واقعا خیلی بدردمون خورد.....خداخیرتون بده مواظب رادین جان هم باشید..